Conflicten en ruzie

Relatietherapie Nijmegen bij conflicten en ruzie

Relatietherapie bij conflicten en ruzie

Conflicten zijn onvermijdelijk in een relatie. We hebben er geen zin in, want ze kosten tijd en energie en kunnen onze rust en veiligheid verstoren.

Toch bieden conflicten ons kansen, want ze vormen bij uitstek een opstap voor onze persoonlijke ontwikkeling; goed uitgewerkte conflicten kunnen de liefde verdiepen en de relatie gezond en levend maken en houden.

Als conflicten de overhand krijgen en het contact en de warmte voelbaar verdwijnen uit de relatie, dan is het wellicht tijd voor hulp. Mijn hulp is gericht op verbindende communicatie. Verbinden is uiten wat er in je leeft, op een integere en heldere manier; verbinden is de ander de ruimte geven hetzelfde te doen.


Conflicten en ruzie

Een veilige sfeer en op basis van vertrouwen

Om dat te bereiken gaan we in een veilige sfeer en op basis van vertrouwen samen op zoek naar inzicht in de manier waarop jullie communiceren. Om te kunnen zien, te begrijpen, te erkennen en te leren aanvaarden hoe anders dan jij de ander misschien denkt, voelt en handelt.

Verantwoordelijkheid durven nemen voor je eigen gedachten, emoties en gedrag en je grenzen verkennen en leren bewaken is belangrijk en niet zo gemakkelijk. Mogelijk kom je oude pijn tegen, die ten grondslag ligt aan je gedrag. Die pijn kan onderzocht en losgelaten worden.


Ietje

Neem contact op