Angsten en trauma’s

Angst- en traumatherapie Nijmegen

Behandeling van angsten en trauma’s

Bezorgdheid en waakzaamheid. Ze horen bij het leven en houden ons scherp.
Maar langdurige overmatige bezorgdheid, angst en paniek en niet goed verwerkte traumatische gebeurtenissen kunnen ons dagelijks leven dusdanig verstoren dat we even niet meer verder kunnen.

Ik kan je helpen om je angst beter te leren hanteren in het heden. Het beoefenen van mindfulness, begeleid tijdens de sessies, en toegepast in je dagelijks leven kan hierbij zeer behulpzaam zijn.

We kunnen ook de diepere oorzaken van je angst of trauma’s opsporen. Zorgvuldig onderzoeken we de gedachten en beelden die je hebt over de betreffende gebeurtenis(sen). We maken een verbinding tussen je hoofd, je hart en je buik. Er zal dan ruimte en energie vrijkomen die je kunt inzetten voor een fijner leven.

Angstgerelateerde klachten

Ik heb mij toegelegd op angstgerelateerde klachten. Je kunt bij mij terecht als je hyperventileert, onzeker bent, faalangstig of perfectionistisch. Ook zie ik in mijn praktijk mensen met bindingsangst, verlatingsangst, een paniekstoornis, of een sociale angststoornis, specifiek of gegeneraliseerd. Mindfulness loopt als een rode draad door mijn werk.

Ik maak onder andere gebruik van creatieve middelen en ademhalingstechnieken en ik zet met grote regelmaat Acceptance and Commitment Therapy (ACT) in. Dit is een vorm van gedragstherapie waarbij ik je leer je te richten op gedrag dat je rechtstreeks en positief kunt beïnvloeden.

Heb jij last van angst of onverwerkte trauma’s? Maak een afspraak. Ik help je graag verder!

Ietje

Neem contact op