Rouwverwerking

Rouwverwerking Nijmegen bij verlies binnen de relatie

Relatietherapie bij verlies binnen de relatie

Afhankelijk van de aard van de verliezen die we tegenkomen in een relatie staan beide partners voor een meer of minder zware taak zich te verhouden tot de ongewenste, nieuwe situatie, die zich heeft aangediend. Een situatie die om aanpassing vraagt.

Verliesbegeleiding en rouwtherapie kan enorm steunend en verbindend werken voor partners in een relatie. Want ieder mens heeft zijn eigen unieke manier van verwerken en van omgaan met emoties.


Rouwverwerking

Steun en erkenning van de ander

Niemand kan voor een ander de duur en de intensiteit van verdriet en rouw bepalen wat nogal eens tot pijnlijke vervreemding van elkaar kan leiden. Beide partners zijn veel met zichzelf bezig en kunnen de behoeftes van de ander niet meer goed zien; tegelijkertijd hebben ze zelf steun en erkenning nodig van de ander.

Relatietherapie bij verlies is er naast aandacht en erkenning voor de achtbaan van emoties en gevoelens nadrukkelijk op gericht te zoeken naar mogelijkheden om met elkaar in contact te blijven of opnieuw te komen.

Het helpt om elkaar waar mogelijk is te ondersteunen en vast te houden en elkaar respectvol met rust te laten waar dat gewenst is of niet anders kan.


Ietje

Neem contact op