Culturele verschillen

Relatietherapie Nijmegen bij culturele verschillen

Relatietherapie bij culturele verschillen

Los van culturele verschillen is het ontwikkelen van een relatie te vergelijken met een fusieproces.

Immers, beide partners brengen hun eigen kleurrijke geschiedenis mee vanuit hun gezin van afkomst, met de bijbehorende unieke gevoels- gedachten en gedragspatronen. Ze staan voor de taak een nieuwe gezamenlijke manier van samenleven te vinden, waar beiden zich prettig bij kunnen voelen.

Culturele verschillen kunnen een extra complicerende factor vormen in een relatie. Van groot belang is de bereidheid van beide partners om in contact te blijven.


Culturele verschillen

Inzicht en begrip

Professionele hulp omvat het samen helder formuleren van de verschillen, waarbij zowel de positieve als negatieve kanten en de effecten ervan op de praktijk van alledag zichtbaar gemaakt worden.

Dit zal overzicht, inzicht en begrip opleveren. Vanuit dit begrip en respect en – heel belangrijk – door je de liefde te blijven herinneren, kan er gezocht worden naar wat wezenlijk is voor jezelf en voor de ander en waar ieders grenzen liggen, om uiteindelijk overeenstemming te bereiken over hoe jullie praktisch en liefdevol met jullie culturele verschillen om kunnen gaan.


Ietje

Neem contact op